top of page

Kursbeskrivelse

Skøyteskole 6-12
Skøyteskole ungdom

Skøyteskole

Nybegynner 6 - 11 år

For de som ikke har stått så mye før

Skøyteskolen er beregnet for barn mellom 6 og 12 år. Det er fokus på lek, trygghet og mestring! Her bygger man ferdigheter helt fra bunnen av, fra å øve på å falle og reise seg, til å gli fremover, bakover, ponnihopp, kringler, piruetter m.m.

Det er en fordel at barnet mestrer å stå oppreist på skøytene uten å måtte støtte seg i noe før man begynner. Vi bruker ikke støttepingviner på dette kurset, og for de aller fleste kommer man over "kneika" etter få kurstimer.

Alle deltagere får diplom etter endt kurs. 


Husk på:

  • Hjelm og vanter er påbudt, og dobesøk må skje FØR timen.

 

  • Foreldre kan bli med å knytte skøyter, beregn god tid til dette. 
     

Trenger barnet ditt skøyter har dere mulighet til å leie dette av klubben for 250 kr per halvår. Dette er kunstløpskøyter av høy kvalitet, som gir svært god støtte og er mer stabile å lære med. Ta kontakt om du lurer på noe om dette - eller om det er behov for økonomisk støtte til leie.
NB: På grunn av leveringsproblemer av skøyter fra fabrikk, kan noen størrelser være tomme.

Tidspunkt:
Oppstart torsdag 25. januar 2024

Torsdag kl. 17.00 - 17.45


Pris:
Kr. 1000,- 
- varighet 10 uker.
Medlemskoningent i Sandefjord Kunstløpklubb på kr 100,- pr kalenderår komme
r i tillegg for nye medlemmer.

Betaling kommer i Spond-appen.


Etter påmelding:
Etter du er innmeldt må klubben manuelt godkjenne deg, og du vil få tilsendt en bekreftelse og info i forkant av kurset. Vi stenger for påmelding om det blir fullt.

Følg så bruksanvisning til appen Spond, som er der vi holder kontakten med våre medlemmers foresatte. Hver uke vil det komme en invitasjon til trening gjennom appen. Denne er det  viktig at alle
besvarer, sånn at vi alltid kunne ha nok trenere tilgjengelig. 

Skøyteskole

Nybegynner over 12 år

For ungdom og voksne som kan stå noe på skøyter, men vil lære mer 

Her jobber vi med å gi deltagere en introduksjon til kunstløp gjennom gode grunnleggende øvelser. Dette er kurset for de som gjerne behersker å stå på skøyter fra før, men ønsker å lære seg øvelser fra kunstløpverdenen, som å gå bakover, legge over, piruetter og enkle hopp.

Noen opplever å "lære seg skøyter på nytt" i løpet av dette kurset, man oppdager hvordan man bruker inner- og ytterskjærene og får gode teknikker for start og stopp. I tillegg får man nyttige tips om f.eks hvorfor riktig holdning gjør at man ikke faller og slår seg like mye, at skuldrene og retningen man vender blikket på isen, bestemmer hvor man går osv. 

 

Øvelsene vi jobber med er hentet fra aspiranttest 1 og 2, men tilbudet er i hovedsak ment som en mosjonsgruppe - uten fokus på konkurranse og prestasjon, men mer mestring og individuelle mål. Dersom man ønsker å gå videre til aspirantnivået kan trenerene sette opp tester som kan gi opprykk det mot slutten av sesongen. 

 

Husk på:

Hjelm og vanter er påbudt, bruk behagelige og tettsittende klær. Vi holder varmen med høyt aktivitetsnivå, så ta heller på deg flere lag.

Tidspunkt:
Oppstart torsdag 25. januar 2024

Torsdag kl. 17.45 - 18.30


Pris:
Kr. 1000,- 
- varighet 10 uker. + lisens 500,-
Medlemskoningent i Sandefjord Kunstløpklubb på kr 100,- pr kalenderår kommer i tillegg for nye medlemmer.

Betaling kommer i Spond-appen.
 

Lisens (trimlisens) på kr 500,- må løses til Norges Skøyteforbund. Denne betales utenom, i MinIdrett og gjelder ett år fra innmelding.


Etter påmelding:
Etter du er innmeldt må klubben manuelt godkjenne deg, og du vil få tilsendt en bekreftelse og info i forkant av kurset. Vi stenger for påmelding om det blir fullt.

Følg så bruksanvisning til appen Spond, som er der vi holder kontakten med vår
e medlemmer og foresatte. Hver uke vil det komme en invitasjon til trening gjennom appen. Denne er det  viktig at alle besvarer, sånn at vi alltid kunne ha nok trenere tilgjengelig.

Intro kunstløp 

Voksne

For deg som er voksen og vil lære alt om grunnleggende kunstløp - tilpasset voksne hoder.
Dette kurset er slått sammen  med nybegynner over 12 år. 

Dette er kurset for alle som går med en drøm om å kunne lære seg å  grunnleggende kunstløpteknikk. Flere og flere voksne har oppdaget at man kan finne igjen mye av de samme tingene som har gjort bl.a yoga populært, nemlig følelsen av flyt og ro på isen.
En time på isen gir god treningseffekt, er gøy og er akkurat så utfordrende som du ønsker selv. Du vil raskt merke utvikling i balanse og koordinasjon, i tillegg til en hel rekke med nyttige og morsomme "triks".

 

På dette introkurset trenger du ingen forkunnskaper - ut over å klare å knyte skøyter selv. Vi tilpasser undervisningen ut fra gruppen, slik at alle vil kunne få utbytte - uansett hvilke forkunnskaper man har. 

Kurset foregår samtidig med ungdomsgruppen, og det tilbys til redusert pris for foreldre av barn i klubben.
 

Tidspunkt:

Oppstart torsdag 25. januar 2024

Torsdag kl. 17.45 - 18.30

NB: Voksene løpere vil i starten av kurset trene samtidig med ungdommer/barn. Det kan bli endring på tidspunkt på denne gruppa, når noen av ishallens brukere kan begynne å trene ute.
 

Pris:

Kr. 1000 for 10 ukers kurs

 + kr 100 i medlemskontingent for nye medlemmer. 
Betaling skjer i Spond, etter andre kursdag.

Trimlisens på kr 500,- må i tillegg løses til Norges Skøyteforbund, gjennom MinIdrett. Denne betales av medlemmet utenom og gjelder fra sept. 23 - sept 24.
 

Etter påmelding:
Du vil få en informasjonsmail med all nødvendig info om kurset, og bruksanvisning til appen Spond, som er der vi holder kontakten med våre medlemmer. Hver uke vil det komme en invitasjon til trening gjennom appen. Denne må alltid besvares, sånn at vi alltid har nok trenere tilgjengelig. 
 

Aspirant

For de som har bestått TEST 1/2

Dette er kurset for de som har flere sesonger på skøyteskolen bak seg, og bestått test 1.

Vi deler inn i aspirant 1 og 2, der nivå 1 er der som nettopp kommer fra skøyteskolen - samt de som passer aldersmessig. Vi prøver alltid å tilpasse treningen slik at alle får jobbet med de elementene som passer til deres progresjon og ferdighetsnivå.


På treningene jobber vi mot de øvrige testene 2 og 3, som gir deg mulighet til å starte i konkurranser. Undervisningen varierer mellom basisøvelser, koordinasjon, rytme og fart - i tillegg til vendinger, trinn, trinnsekvenser og hopp.  

Tidspunkt:
Tirsdag kl. 19.10 - 20.15 Voksen/ung viderekommende

Tirsdag kl. 20.15 - 21.00 Litt øvet
Torsdag kl. 18.00 - 18.45 Litt øvet

Torsdag kl. 18.45 - 19.30 Viderekommende/voksen

Pris:

2 ganger pr. uke, helt semester: kr 1600

3 ganger pr.uke, helt semester: kr 1900


MERK: For å kunne delta på kurs må man være medlem i Sandefjord kunstløpklubb, dette koster kr 100 pr. år. 

bottom of page